Skip to content

Mail: info@straznet.se  Växel: 0300-30 780

Internetnärvaro

Vi har sedan år 2000 drivit egen internetserviceverksamhet. I vårt erbjudande ingår alla tjänster som behövs för att hantera en verksamhet på internet:
bland annat domännamn, hemsida, certifikat, e-post och hantering av sociala medier. Även all administration ingår – som rådgivning, årsavgifter, dokumentation, övervakning och säkerhet.

Domännamn

Början på resan för att få en digital närvaro är att ordna ett bra domännamn. En internetdomän är en unik adress som används för att identifiera en verksamhets resurser, som en webbplats, på internet. Vi börjar att alltid tillsammans med kund få fram förslag till olika domännamn som kan passa. Därefter tar vi reda på om något av förslagen är ledigt eller om det är upptaget. Är det ledigt hjälper vi till med registreringen. Är det upptaget kan vi hjälpa till med förhandlingen att köpa domänen.

domän
Straznet sökmotoroptimering SEO

Hemsida

Om kunden så önskar hjälper vi till med att skapa en hemsida.
Vår styrka ligger i den administrativa / tekniska biten, så vi brukar ta till hjälp från samarbetspartner vid skapandet av hemsidan om den skall vara lite mer avancerad (tex. webbshop eller integrerad med affärssystem).
Kunden kan självklart själv vända sig till en reklambyrå eller någon av de företag som låter användarna själva skapa enkla men funktionella hemsidor.
Hemsidan kan med fördel ligga på en av våra servrar eller någon annanstans.

DNS

DNS står för Domain Name System, och som namnet antyder är det ett system för att hålla ordning på domännamn. DNS-servern är ett av de viktigaste medlen du har – dels för att över huvud taget kunna skicka mail, dels för att skydda din epost mot hackning. 

När det administrativa vad gäller införskaffandet av domännamnet är klart, lägger vi upp domänen på våra (eller andras) så kallade DNS servrar (Domain Name Server).

enterprise-2
Crossword High Quality

Certifikat

En ytterligare viktig del i internet är det som kallas certifikat. Det är den funktion som säkrar upp en hemsida med symbolen som ser ut som ett hänglås. Idag måste alla hemsidor ha certifikat. I annat fall visas det en otrevlig varning för besökarna om osäker sida. Certifikat kan vara ”gratis” eller kosta en hel del pengar. Prata med oss om certifikathantering.

E-post

dag måste man ha en egen professionellt fungerande e-post – under eget domännamn. Självklart så kan ni finna den tjänsten hos oss. Vi driver egen e-postlösning lokalt – med antispam och antivirus skydd. Allt säkrat både digitalt och fysiskt.
Räcker inte enbart e-post, utan att ni vill använda de onlineplattformarna som utökar e-posten till så mycket mer, är vi experter på såväl Microsofts som Googles lösningar.

webbsida för företag