Skip to content

Mail: info@straznet.se  Växel: 0300-30 780

Lagringslösningar

Påskyndat av pandemin och de senaste årens tekniska utveckling, så har alltfler företag migrerat sin data till molnet. Samtidigt finns det de företag som har krav på sig att lagra viss data i en hybridmiljö – eller helt lokalt. Vi erbjuder flera olika lagringslösningar och anpassar lösningen efter just din verksamhets behov.

Lokal lagring

Myndigheter och större företag ställer mer krav på att datan ska lagras lokalt. Genom att lagra lokalt, stannar datan inom organisationen – vilket kan vara ett krav om man hanterar känsliga personuppgifter eller affärskritisk information. Genom att själv äga servern får du en större kontroll över datan samt vem som har tillgång till den.

Kolla_pa_whiteboard
Data servers resting on clouds in blue in a cloudy sky

Cloudlagring

De senaste åren har alltmer av företagens applikationer och data flyttats över till molnet. Det gynnar distansarbete, gör det enklare att samarbeta och kräver oftast mindre administration då den outsourcas till molnleverantören. Det ger även andra ekonomiska förutsättningar då IT-infrastrukturen betalas löpande som en prenumeration, istället för en högre startkostnad för att tillhandahållas som en anläggningstillgång.

Hybridlagring

För att tillgodose högre säkerhetskrav men även ha en förbättrad användarupplevelse, så börjar fler företag nu att snegla mot hybridlagring. Affärskritisk data med hög säkerhetsklass lagras på lokala servrar, medan mindre känslig data med hög skrivfrekvens lagras i molnet. Istället för att fundera på tradeoffen mellan säkerhet och användarvänlighet, så går det att utnyttja fördelarna hos båda.

Robot som skapar ett neuralt nätverk

Skräddarsydda lösningar

Alla verksamheter har olika behov av lagring. Du kanske vill äga din egen server, men har ingen plats för den i era lokaler eller vet hur du ska konfigurera den. Eller så vet du hur den ska konfigureras, men det saknas utrymme för server och kablar. Oavsett ditt behov, så kan vi skräddarsy en lösning åt dig. Nedan ser du exempel på vad vi kan erbjuda dig.

Synology-as-a-Service

Ni hyr en NAS av oss som ställs i er lokal som är nåbar från det lokala nätverket. Vi hjälper till att konfigurera den så att alla har enkel tillgång till den – både lokalt och på distans. Passar särskilt bra om du även är intresserad av vår backup-lösning!

Co-location

Ni äger eller hyr servern, men den står I vårt servercenter och utnyttjar våra interna resurser. Perfekt för dig som vill äga datan själv men inte har tid, rum eller resurser att själv hantera lagringsutrymmena.

Infrastructure-as-a-Service

Vi hostar hårdvaran – exempelvis en webbserver – men ni står själva för operativsystem och mjukvara. Perfekt för er som vill uppnå skalbarhet, snabb support och bättre kontroll över er data. 

Platform-as-a-Service

Vi hjälper er även med att hantera operativsystemet och ständigt uppdatera applikationerna. Vi sätter upp virtuella maskiner och LAMP-baserade hemsidor åt er, ungefär som att hyra en fysisk installerad dator av oss. Ni behöver bara fundera på hur ni är produktiva – vi tar hand om grovjobbet bakom!