Skip to content

Molntjänster

Straznet erbjuder säkra molntjänster på applikationsoptimerade servrar. Vi är experter på tillförlitlig 24/7-drift av molnbaserade tjänster, med huvudfokus på en hög nivå av säkerhet och funktionalitet för våra kunder. 

Flertalet av våra kunder håller igång verksamheten dygnet runt, vilket ställer mycket höga krav på de lösningar vi levererar. Tack vare mer än 20 års erfarenhet av affärskritisk drift av servrar och applikationer, kan vi säkerställa en hög tillgänglighet samt tillförlitlighet är i vårt samarbete.

Molntjänster

De senaste åren har i stort sett alla branscher gått alltmer mot att jobba med cloud och att erbjuda distansarbete. Det medför stora fördelar som tillgänglighet, snabbhet och flexibilitet – men det medför även utmaningar. Det ställer högre krav på driftsäkerhet och säkerhet, och en spridd organisation kräver bättre koordination och utbildning bland de anställda.
 
Våra molntjänster är utformade för att maximera prestanda och säkerställa smidig och säker implementering av era IT-projekt.
Vi skapar säkra, isolerade miljöer och applicerar avancerad övervakning för att jobba proaktivt – och reagera snabbt om någonting skulle hända. Säkerhetskopiering sker oftast flera gånger om dagen – spritt över dygnets timmar för att öka säkerheten utan att tumma på prestandan.
enterprise-2
business

Plattformar för molntjänster

Det finns en mängd lösningar för att hosta virtuella maskiner och appar i molnet – så kallade hypervisors eller virtualiseringsplattformar. Våra plattformslösningar bygger på Microsoft Hyper-V och Linux KVM – Proxmox VE, på vilka vi driftar virtuella servrar och applikationer. Dessa hostas antingen hos oss i vår cloudmiljö, eller direkt hos dig om du själv vill äga ditt egna cloud. Därmed kan vi skapa flexibla lösningar skräddarsydd för varje kunds specifika behov.

För lagring av data använder vi oss av Enterprise-klassad hårdvara med gränssnitt som NVMe, SAS och SATA. Ovanpå hårdvaran applicerar vi tekniska lösningar som RAID LVM, iSCSI och BTRFS. Vi använder med fördel även mjukvarudefinierade lösningar som CEPH och ZFS, för att säkerställa redundans och tillförlitlighet.

Svenska molntjänster från en svensk molnleverantör

Straznet är en svensk molnleverantör som levererar svenska molntjänster. Alla våra molntjänster är hostade på egenägd hårdvara i vår egna serverhall. Hela strukturen med kablar, nätverk, virtualisering och mjukvara byggs och underhålls av oss själva. Vi designar och implementerar hela infrastrukturen helt på egen hand, och hanterar redundant elförsörjning, ventilation, temperaturreglering, skalskydd, åtkomst, övervakning och larm. Vi använder med fördel aktiv utrustning som är tillverkad inom EU – såsom Mikrotik-routrar och -switchar.
 
Många av våra samarbetspartner är även våra egna kunder. På så sätt får vi ytterligare en dimension i vårt lokala samarbete runt omkring Kungsbacka. Våra molntjänster hostas från två utrymmen i Kungsbacka och inom kort även i Kållered. Som lokalt västsvenskt företag är vi stolta över att kunna erbjuda dessa molntjänster till våra kunder, och vi ser fram emot att hjälpa er att ta er verksamhet till nästa nivå.
Mikrotik RB5009 lämplig router för mobila broadcast och streaming lösningar via fiber
personal

IT-projektledning

Vi erbjuder också tjänster inom IT-projektledning. Där hjälper vi er att gå igenom verksamhetens IT, identifiera ert behov och implementera rätt system och programvaror. Vårt team av erfarna projektledare kan hjälpa er att övervaka era IT-projekt från början till slut och följa upp projektets resultat. Vi arbetar tätt tillsammans med er för att säkerställa att projekten genomförs enligt era specifikationer och tidsramar. 

Med det stora antalet molntjänster på marknaden idag så dras många företag med problemet med skugg-IT. Kostnadskontrollen över företagets IT minskar, det saknas integration mellan de olika systemen – och produktiviteten blir lidande. Anlita oss så ser vi över era nuvarande system och erbjuder lösningar som är skräddarsydda för er verksamhet.

Feltoleranta molntjänster

En av våra kärnprinciper är redundans och feltolerans. Vi förstår att i dagens snabbt föränderliga tekniska landskap är det viktigt att ha robusta system som kan hantera oväntade händelser och fortsätta fungera utan avbrott. Speciellt när vi pratar om moln är det viktigt att säkerställa driften då du jobbar mot en server på distans.

Straznet internet digital analogt världen